About

Helene werd al vroeg duidelijk dat de passie van haar ouders voor klassieke en jazz muziek in haar genen was ingegeven. En toch was het uiteindelijk haar dansentertainment bedrijf Blitz, dat zij met haar beste vriendin oprichtte, dat de doorslag gaf richting haar carrière als Dutch DJ Helene di Firenzi. Het was namelijk Blitz dat haar eind jaren ’90 in aanraking bracht met de top van het DJ gilde waarna HET gebeurde: “Dit wilde zij ook!” Muziek was haar passie en nu is haar passie haar vak. Of zoals ze zelf zo mooi zegt “Today I am living my dream” En hoe!

Sinds Helene di Firenzi in 1999 haar DJ booth betreedt, gaat alles in een stroomversnelling. Van de iT in Amsterdam met DJ Jean naar ID&T radio (SLAM FM) en van Mysteryland in 2005 & 2006 tot meerdere resident plekken waaronder Jackie rc in Rotterdam samen met Fedde le Grand. Maar vraag haar naar haar hoogtepunt tot nu toe en zij zal ongetwijfeld haar DJ rol in de 7 VIP parties van Marco Borsato’s “Wit licht” concerten in het Gelredome en de geweldige MUST feesten in Rotterdam noemen.
Maar naast al haar gigs in het club-en festival circuit wordt Helene di Firenzi ook wekelijks gevraagd om voor het “feestende” bedrijfsleven haar DJ kunsten te vertonen. Namen als Tele2, Unilever, Scotch & Soda, ABN AMRO, Millionair Fair, Sundays, Canon, filmpremiëres Brüno en AVATAR, Microsoft, ASML, Manpower en de muzikale begeleiding van modeshows voor Danie Bles prijken hierbij op haar lange C.V. In 2008 was zij het gezicht van de campagne ‘La City ’08’, van Rotterdam Marketing.

Is Helene di Firenzi een muzikale kameleon? Wel. Van een DJ die zo thuis is in de wereld van lounge/chill/nu-jazz en house mag dat toch zeker wel gezegd worden. Qua sound mochten we van haar ook nog noteren “deep, nu-disco, soulful, tech, en latin”. En speciaal voor bedrijfsfeesten gecombineerd met wat dance classics. Daarnaast is het haar natuur om haar DJ talenten op het podium te delen met live muzikanten zoals percussionisten, saxofonisten en vocalisten.

Tot slot wilde Helene di Firenzi nog met ons delen dat ze enorm trots is op haar nieuwe kind; het produceren van platen. Kwam in 2008 al haar plaat “Deep in my Soul” op het Offshore Dance label uit, in 2009 zijn de verwachtingen hoog gespannen rond haar tweede release “Feu Rouge”. Het gevolg van een nieuw platencontract in samenwerking met een aantal zeer goede producers. In 2010 startte Helene haar eigen record label; ‘read my blitz’, samen met de succesvolle dj/producer Soul de Marin. De eerste release heet ‘Can You Feel’, funky vocals door Sam van ‘Replay’. Release nummer 2 ‘The Way’ is een verrassende deep/techy sound. ‘The Way’ the original is door het upcoming label 7Stars Music op hun compilatie Dreamspinners Vol. 2 gezet.

Kortom. Helene di Firenzi. She’s living her musical dream!

 

Tags: Helene Di Firenze, Blitz, DJ, Muziek, passie, DJ booth, iT Amsterdam, DJ Jean, ID&T, Slam FM, Mysteryland, Jacyie RC, Fedde le Grand, 7 VIP, Marco Borsato, Wit licht, Gelredome, MUST, Rotterdam, Nederlandse, vrouwelijke DJ, Brüno, Canon, Avatar, Microsoft, La City 08, lounge, chill, jazz, house, dance, funk, jazz, dance classics, top 40, saxofoon, saxofonisten, deep in my soul, feu rouge, can you feel, label read my blitz.

<